Dag 1: Hardenberg – Berlijn

Posted: under Foto's, Verslagen 2010.

De route van Dag 1 voerde ons van Hardenberg naar Berlijn waarbij we onderweg een vijftal foto’s moesten maken van gele plaatsnaamborden waar cryptische omschrijvingen bijhoorden.


Klik op de kaart voor de grote versie; De volledige route in Google maps (645 km, tel er Leeuwarden – Drachten – Hardenberg a 125 km bij op en je hebt 770 km rijden op een dag).

Na aankomst net voor acht uur in Hardenberg was het een ruim uur wachten tot de rest binnengedruppeld was en de organisatie na goedkeuring van alle auto’s besloot ons te laten starten. Hieronder een deelnemer die na ons aankwam met erachter de startpositie.
Elmario en Joest

Bij de start kregen we de route en de vijf vragen in de handen gedrukt waarna we besloten eerst maar eens te gaan rijden en een rustig parkeerplekje aan de snelweg op te zoeken. Gezien de adviesroute Oldenburg – Bremen – Hannover – Berlijn was zijn we richting Emmen getuft om hier langs de snelweg te gaan staan puzzelen.
Puzzeltijd

Uiteindelijk hadden we alle lokaties goed, maar kregen we slechts 8 van de 10 punten omdat we geen wegwijzerbordje, maar alleen het plaatsnaambordje hadden gefotografeerd. De bedoeling was dus dit soort plaatsnamen te fotograferen (“Een plek waar je last van schurft krijgt“):
Puzzeltijd

Na het maken van de foto bij Adolfshausen werden we gevolgd door team De Gooische goden, maar die hebben we af weten te schudden door een onverharde boerenweg op te rijden en de auto in de achteruit te zetten. Zij draaiden om, wij reden vervolgens door šŸ˜‰

We kwamen rond half acht in Berlijn aan waarbij we snel de opdrachten ingeleverd hebben en naar ons hostel in het centrum van Berlijn gegaan zijn. Hier snel de spullen en auto achtergelaten, dagkaartje OV gehaald en Cor wat bezienswaardigheden in Berlijn laten zien en een biertje te halen. Bovendien was Rene toevallig deze week ook op vakantie in Berlijn zodat hij na een snel telefoontje bij ons aan kon schuiven bij de kebabzaak naast Checkpoint Charlie. Rond 1 uur hebben we besloten te gaan slapen zodat we de rest van de week enigszins fris konden starten.

Een aantal foto’s (22 stuks) van de dag staan hier in een fotoalbum.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.