Foto’s van de introductiedag

Posted: under Foto's, Voorbereidingen.

Op 26 juni werd er door de organisatie een introductiedag georganiseerd in het plaatsje Westerbork in Drenthe, voornamelijk bekend van het kamp wat iets ten noorden bij Hooghalen ligt. Naast het bekijken van de vele andere teams kregen we hier instructies en hebben we onze inschrijving qua documenten afgerond.

Bij de presentatie die de organisatie had voorbereid kwam naar voren dat er 215 teams en dus auto’s meedoen waar 615 mensen in meerijden. Het top ‘barrel’ merk is Volvo met 43 deelnemers, gevolgd door Ford (20), Volkswagen (19) en verrassend BMW (13). Voor zover we na konden gaan rijden er in ieder geval vier Saab’s mee, twee 9000’s, een gave 96 oldtimer en een Belgische 900.  Toch netjes voor een degelijk merk wat de naam heeft duur te zijn, terwijl de aanschaflimiet om en nabij de 500 euro ligt.

Wat vooral opvalt bij het rondlopen langs alle wagens is het grote verschil in aanpak, de ene auto is heel simpel en goedkoop verbouwd, de andere met meer zorg. Daarnaast de meest bizarre constructies zoals een vouwcaravan op het dak van een Volvo tegenover teams die het wat subtieler aanpakken. Een ding is in ieder geval duidelijk, we hebben onderweg weinig moeite om de andere carbagerun wagens te herkennen – ze vallen lekker op.

De rest van de foto’s (59 stuks) is hier in een fotoalbum te bekijken.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.