De eerste persberichten komen binnen

Posted: under Aankondigingen.

Bericht in de Stentor:

Ruim 200 ‘barrels’ richting Gardameer

HARDENBERG – Met ruim 200 deelnemers in het vooruitzicht kijkt de organisatie van de Carbage Run positief gestemd naar de start in juli.
Net als vorig jaar zal de vijfdaagse toer- en puzzelrit door Europa van start gaan in het centrum van Hardenberg.

Afgelopen week sloot de inschrijving voor de ‘barrelrace’. De Carbage Run dankt die bijnaam aan één van de belangrijkste voorwaarden voor deelname: de auto van het team mag niet meer hebben gekost dan 500 euro. Het is dan wel de bedoeling dat deelnemers hun best doen om de auto zo origineel mogelijk aan de start te laten verschijnen. Vorig jaar varieerde dat van auto’s met een compleet dakterras tot oude barrels in een gevlekte koeienlook. Met zo’n auto moet in juli ruim 3000 kilometer worden afgelegd door zeven Europese landen. De grootste uitdaging is dan ook om het Gardameer in Italië te bereiken.

Op maandag 19 juli vertrekken de deelnemers vanuit het centrum van Hardenberg. De precieze invulling van het startevenement is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt het parkeerdek aan het Van Wevelinckhovenplein gereserveerd voor organisatie en deelnemers aan de race. De eerste etappe brengt de rijders al puzzelend meteen naar Duitsland. Onderweg moeten opdrachten worden uitgevoerd, die dagelijks door de organisatie worden uitgereikt.

Na dagelijkse etappes door Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakijke worden de (resterende) deelnemers op vrijdag 23 juli bij de eindstreep aan het Gardameer verwacht. Deelnemers krijgen daar te horen wie met de puzzelopdrachten de meeste punten heeft verzameld en in de prijzen valt.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.